11.03.2025

Gastronomska čarolija u Centru za posjetitelje Maraston – održane Show cooking – slow food radionice

U Centru za posjetitelje Maraston proteklih su se dana održale vrhunske kulinarske radionice „Show cooking – slow food“, na kojima su polaznici imali priliku učiti od renomiranih chefova i uživati u kreativnim gastronomskim kreacijama.

Prva radionica, održana 28. veljače, bila je prava poslastica za ljubitelje fine hrane. Chef Gaia Zec oduševila je sudionike spojem tradicije i moderne interpretacije okusa, kreirajući dojmljiva jela uz savršenu pratnju vina Giulio Ferenac. Na meniju su se našle delicije poput srdele savor s majonezom od šafrana i ukiseljenim lukom u teranu, punjeni capellacci s kokoši uz ukiseljeni celer i bademe, te slatki završetak fritule sa sladoledom od rakije, kremom od terana i šljiva te crumbleom od badema. Svaki zalogaj bio je prava eksplozija okusa, a atmosfera nezaboravna.

Tjedan dana kasnije, 07. ožujka, polaznici su nastavili svoje kulinarsko putovanje uz chefa Sinišu Cerina, executive chefa hotela Grand Park Rovinj. U inspirativnom okruženju, pripremali su vrhunska jela poput salate od hobotnice, tuna steaka s kineskim kupusom i kremom od cvjetače te tarta od maline. Svako jelo upotpunjeno je pomno odabranim vinima vinarije Bruno Ferenac iz Vižinade, stvarajući jedinstven doživljaj koji je spojio vrhunsku kuhinju i enološku harmoniju.

Turistička zajednica Općine Vižinada uz potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije ove je radionice organizirala uoči Dana žena, a novi ciklus radionica planiran je za studeni.

Hvala svima koji su sudjelovali i pridonijeli nezaboravnoj atmosferi ispunjenoj strašću prema gastronomiji!

Ostale novosti

11.06.2025
Zdravstvene usluge za turiste u Istarskoj županiji – sezona 2025.

10.06.2025
Večer baletne čarolije u Vižinadi: "GISELLE" pod zvijezdama

09.06.2025
Nezaboravan glazbeni događaj u crkvi Sv. Jeronima: Mladi talenti oduševili publiku

04.06.2025
Poziv na sudjelovanje u anketi

28.05.2025
Vižinada osigurala nova županijska sredstva za razvoj turizma, poljoprivrede i manifestacija

05.05.2025
Više od 300 posjetitelja uživalo u vinskoj šetnji Vižinadom – održano Viva Vino 2025

22.04.2025
Pedale, priroda i pozitivna energija: Održana šesta proljetna Parenzana u Vižinadi

08.04.2025
Pridružite nam se na 6. MTB proljetnoj Parenzani, rekreativnoj biciklijadi u Vižinadi

31.03.2025
Prijavite se za nezaboravno vinsko iskustvo- Viva Vino Vižinada!

20.02.2025
Show cooking – slow food: nove kulinarske radionice u Vižinadi!

Arhiva

  • lipanj 2025
  • svibanj 2025
  • travanj 2025
  • ožujak 2025
  • veljača 2025
  • siječanj 2025
  • prosinac 2024
  • studeni 2024
  • rujan 2024
  • kolovoz 2024
  • srpanj 2024
  • lipanj 2024
  • svibanj 2024
  • travanj 2024
  • ožujak 2024
  • veljača 2024
  • prosinac 2023
  • studeni 2023
  • listopad 2023
  • rujan 2023
  • kolovoz 2023
  • srpanj 2023
  • lipanj 2023
  • svibanj 2023
  • travanj 2023
  • ožujak 2023
  • veljača 2023
  • prosinac 2022
  • studeni 2022
  • listopad 2022
  • rujan 2022
  • kolovoz 2022
  • srpanj 2022
  • lipanj 2022
  • svibanj 2022
  • travanj 2022
  • ožujak 2022
  • veljača 2022
  • prosinac 2021
  • studeni 2021
  • listopad 2021
  • rujan 2021
  • kolovoz 2021
  • srpanj 2021
  • lipanj 2021
  • svibanj 2021
  • travanj 2021
  • ožujak 2021
  • veljača 2021
  • siječanj 2021
  • prosinac 2020
  • listopad 2020
  • rujan 2020
  • kolovoz 2020
  • srpanj 2020
  • lipanj 2020
  • svibanj 2020
  • travanj 2020
  • ožujak 2020
  • veljača 2020
  • siječanj 2020
  • prosinac 2019
  • studeni 2019
  • listopad 2019
  • rujan 2019
  • kolovoz 2019
  • srpanj 2019
  • lipanj 2019
  • svibanj 2019
  • travanj 2019
  • ožujak 2019
  • veljača 2019
  • prosinac 2018
  • listopad 2018
  • rujan 2018
  • kolovoz 2018
  • srpanj 2018
  • lipanj 2018
  • svibanj 2018
  • travanj 2018
  • ožujak 2018
  • veljača 2018
  • siječanj 2018
  • prosinac 2017
  • studeni 2017
  • listopad 2017
  • rujan 2017
  • kolovoz 2017
  • srpanj 2017
  • lipanj 2017
  • svibanj 2017
  • Skip to content