07.11.2024

Vrhunski chefovi prenosit će vam svoja umijeća na izvrsnim radionicama “Show cooking – slow food” u Vižinadi

Ljubitelji učenja novih kulinarskih vještina i otkrivanja tajni kuharskog umijeća imat će priliku mnogo toga naučiti u Vižinadi od vrhunskih hrvatskih chefova tijekom studenog. Mjesec je to u kojem će se u Centru za posjetitelje Maraston održati tri radionice “Show cooking – slow food”, svaka pod mentorstvom drugog majstora kulinarstva.

Prva radionica starta već 14. studenog kad će sudionicima od 17 do 21 sat svoja znanja prezentirati sjajna, mlada chefica Gaia Zec. Ova iznimno talentirana chefica ušla je u najboljih osam na prošlogodišnjem izdanju showa Masterchef, i oduševljava svojim gastro kreacijama. Kroz četiri sata trajanja radionice povest će vas na uzbudljivo putovanje kroz vještine i trikove spravljanja ukusnih obroka. Kao i u svakoj radionici “Show cooking – slow food”, posebnost cijelom doživljaju dat će demonstracija pripreme tradicionalnih istarskih jela na moderan način. Naravno, sve što se skuha odmah se i kuša, a jela koja će polaznici spravljati s Gaiom Zec sljubljivat će se te večeri s izvrsnim vinima Arman Marijan Wines.

Sljedeća radionica predviđena za 22. studenog također ima touch Masterchefa, a tog dana od 17 do 21 sat polaznike će svojim tajnama i trikovima podučiti chef Damir Tomljanović, bivši član žirija Masterchefa. Damir je svoju karijeru gradio u domaćim i inozemnim restoranima i hotelima, i danas je uspješan profesor na jednom zagrebačkom veleučilištu te vodi svoju konzalting tvrtku. Na sebi svojstven način će vas uvesti u kulinarsku priču kakvu još niste doživjeli, a svim jelima dodatni, poseban dojam dat će sljubljivanje s odabranim vinima vinarije Deklić iz Vižinade.

Ljubitelji mesa i mesnih specijaliteta doći će na svoje na radionici 29. studenog, jer od 17 do 21 sat chef Siniša Cerin, poznat baš po svom vrhunskom umijeću zahvaljujući kojem od mesa kao namirnice doslovno čini čuda, dio svojih bogatih znanja prenosi polaznicima u Vižinadi. Siniša je inače  executive chef hotela Grand Park iz Rovinja, i dolazi iz obitelji poznatih rovinjskih mesara.  Jela skuhana te večeri pod Sinišinom kulinarskom palicom sljubljivat će se s odabranim vinima vinarije Giulio Ferenac iz Vižinade.

Cijena svake pojedinačne radionice “Show cooking – slow food” je 40 eura, i pozivamo vas da zbog velikog interesa što prije rezervirate svoje mjesto na vama najomiljenijoj. Ili možda na sve tri! Mjesto možete rezervirati putem e-maila [email protected] i na broj mobitela 099 3071512, a na isti način dobit ćete i sve potrebne dodatne informacije.

Radionice “Show cooking – slow food” u Vižinadi osmišljene su kako bi na poseban, i prepoznatljiv način, pod mentorstvom dobro znanih vrhunskih chefova, potaknule cjelogodišnju promociju eno-gastro turizma. Ovakav način promocije ujedno u prvi plan stavlja i ostale kulturne, povijesne i turističke sadržaje na području Vižinade te jedinstveni Centar za posjetitelje Maraston uređen u prostoru nekadašnje venecijanske palače na glavnom trgu u Vižinadi. Centar raspolaže izvrsnom kuhinjom koja omogućava da se radionice odvijaju na vrhunskoj razini.

“Show cooking – slow food” organizira Turistička zajednica općine Vižinada uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Ostale novosti

29.11.2024
Kroz projekt "Hrvatska prirodno tvoja" u Vižinadi posađeno 10 novih sadnica crne murve

05.11.2024
Konstituirana nova Skupština TZ Vižinada

05.11.2024
Veliki broj sudionika na uspješnom 27. rekreativnom biciklističkom maratonu Parenzana

13.09.2024
Rekreativni biciklistički maraton Parenzana odgađa se za nedjelju 22. rujna

05.09.2024
Rezervirajte sredinu rujna za svoje omiljeno događanje – 27. rekreativni biciklistički maraton Parenzana

22.08.2024
Pridružite nam se na 27. rekreativnom biciklističkom maratonu Parenzana, 15.rujna 2024. u 10 sati!

15.08.2024
Slatka Istra oduševila posjetitelje, najmlađi natjecatelji još su školarci

09.08.2024
U Vižinadi vas 14. kolovoza čeka 26. izdanje svima drage manifestacije Slatka Istra

29.07.2024
Vinska večer i Storia della musica Italiana

29.07.2024
Pridružite nam se 14. kolovoza na najslađoj manifestaciji u Istri!

Arhiva

  • studeni 2024
  • rujan 2024
  • kolovoz 2024
  • srpanj 2024
  • lipanj 2024
  • svibanj 2024
  • travanj 2024
  • ožujak 2024
  • veljača 2024
  • prosinac 2023
  • studeni 2023
  • listopad 2023
  • rujan 2023
  • kolovoz 2023
  • srpanj 2023
  • lipanj 2023
  • svibanj 2023
  • travanj 2023
  • ožujak 2023
  • veljača 2023
  • prosinac 2022
  • studeni 2022
  • listopad 2022
  • rujan 2022
  • kolovoz 2022
  • srpanj 2022
  • lipanj 2022
  • svibanj 2022
  • travanj 2022
  • ožujak 2022
  • veljača 2022
  • prosinac 2021
  • studeni 2021
  • listopad 2021
  • rujan 2021
  • kolovoz 2021
  • srpanj 2021
  • lipanj 2021
  • svibanj 2021
  • travanj 2021
  • ožujak 2021
  • veljača 2021
  • siječanj 2021
  • prosinac 2020
  • listopad 2020
  • rujan 2020
  • kolovoz 2020
  • srpanj 2020
  • lipanj 2020
  • svibanj 2020
  • travanj 2020
  • ožujak 2020
  • veljača 2020
  • siječanj 2020
  • prosinac 2019
  • studeni 2019
  • listopad 2019
  • rujan 2019
  • kolovoz 2019
  • srpanj 2019
  • lipanj 2019
  • svibanj 2019
  • travanj 2019
  • ožujak 2019
  • veljača 2019
  • prosinac 2018
  • listopad 2018
  • rujan 2018
  • kolovoz 2018
  • srpanj 2018
  • lipanj 2018
  • svibanj 2018
  • travanj 2018
  • ožujak 2018
  • veljača 2018
  • siječanj 2018
  • prosinac 2017
  • studeni 2017
  • listopad 2017
  • rujan 2017
  • kolovoz 2017
  • srpanj 2017
  • lipanj 2017
  • svibanj 2017
  • Skip to content