U srijedu 13. srpnja, u centru za posjetitelje Maraston održana je prva radionica tradicionalni istarskih slastica gdje se pripremao BUCOLAJ – starinska istarska slastica, uvijek je kroz povijest bila neizostavan dio svih slavlja i svečanosti u ovdašnjim domaćinstvima. Izrada ovog kolača u obliku koluta od slatkog tijesta s jajem, šećerom ili medom prenosi se s jedne generacije na drugu, a kako spraviti bucolaj naučili su polaznici radionice održane u Centru za posjetitelje Maraston pod vodstvom domačica Slatke Istre, Flavie Vigini Belle i Lucie Zubin.
Radionica je prošla u veseloj i opuštenoj atmosferi, deset polaznika je steklo nova znanja, a sve uz potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije.
Želite li i vi da vam iskusne domaćice Slatke Istre prenesu vrijedna znanja o istarskim tradicijskim slasticama, pozivamo vas 20. srpnja na sljedeću radionicu posvećenu kroštulama!
11.03.2025
Gastronomska čarolija u Centru za posjetitelje Maraston – održane Show cooking – slow food radionice
20.02.2025
Show cooking – slow food: nove kulinarske radionice u Vižinadi!
07.01.2025
Obavijest za iznajmljivače: obrazac TZ2 predaje se do 15. siječnja 2025.
10.12.2024
Završio ciklus kulinarskih radionica u Vižinadi, za svaku se tražilo mjesto više!
06.12.2024
Pridružite se bogatom i svečanom adventu u Vižinadi
29.11.2024
Kroz projekt "Hrvatska prirodno tvoja" u Vižinadi posađeno 10 novih sadnica crne murve
05.11.2024
Konstituirana nova Skupština TZ Vižinada
05.11.2024
Veliki broj sudionika na uspješnom 27. rekreativnom biciklističkom maratonu Parenzana
13.09.2024
Rekreativni biciklistički maraton Parenzana odgađa se za nedjelju 22. rujna