23.04.2020

AZRRI -Promotivna ponuda za građane u cilju daljnjeg očuvanja autohtonih pasmina Istre

Uslijed novonastale epidemiološke situacije, AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. Pazin osmislila je promotivnu ponudu za građane, a sve u cilju daljnjeg očuvanja autohtonih pasmina Istre, gastronomske valorizacije odnosno konzumacije mesa. Gastronomska valorizacija mesa vrijedan je alat koji omogućava kontinuirani uzgoj i otkup životinja od uzgajivača, čime se održava cjelokupni program a krajnjim korisnicima omogućava uživanje u jedinstvenim okusima i mirisima.

Promotivna ponuda za građane sastoji se od malih i velikih obiteljskih paketa svježeg mesa istarskog goveda – boškarina i suhomesnatih proizvoda na bazi mesa istarskih autohtonih pasmina. Meso sadržano u obiteljskim paketima pakirano je bez kostiju, a radi se o mesu boškarina za gulaš (vrat ili poklopac plećke), za pirjanje ili kuhanje (rebra ili plećka), za fetine (but) te veliki paket sadržava i meso za pirjanje u komadu (mišić ili plećka). U velikom paketu nalazi se i poklon, burger od mesa boškarina. Ponuda suhomesnatih proizvoda uključuje kobasice od mesa boškarina s malvazijom, teranom i s tartufima, kobasice od mesa istarske ovce s malvazijom i teranom te kobasice od mesa istarskog magarca-tovara. U promotivnu ponudu je uključena dostava na kućni prag građanima Istre i Kvarnera.

Više o promotivnoj ponudi te dodatne informacije mogu se potražiti na službenoj web stranici Agencije – www.azrri.hr.

Cilj ovakve ponude jest putem direktnog plasmana svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda, ispričati priču koja se već više od 15 godina stvara kroz valorizaciju i zaštitu istarskog goveda – boškarina i ostalih autohtonih pasmina Istre. Putem društvenih mreža Agencije za ruralni razvoj Istre i Edukacijsko gastronomskog centra Istre – platforme za valorizaciju istarske gastronomije, objavljivani su recepti kako bi se posjetitelje ponovno vratilo u one dane kada su se jela i obroci spravljali od domaćih i sezonskih namirnica, većinom uzgojenih svojim radom i na svojoj zemlji.

Ostale novosti

07.05.2024
Viva Vino Vižinada oduševila posjetitelje ponudom i odličnom zabavom

08.04.2024
5. MTB proljetna Parenzana okupila rekreativce i zaljubljenike u biciklizam svih životnih dobi

03.04.2024
5. MTB proljetna Parenzana održava se u nedjelju 07.04.2024.

29.03.2024
Otkazana biciklijada 5. MTB proljetna Parenzana!

21.03.2024
Pridružite nam se na 5. MTB proljetnoj Parenzani na Uskrsni ponedjeljak

15.03.2024
Pozivamo vas na rekreativnu vinsko-gastronomsku šetnju Viva Vino Vižinada!

16.02.2024
Free Poreč Riviera Bike Tours

22.12.2023
Sretni blagdani!

08.12.2023
Advent u Vižinadi donosi veselje za sve generacije

17.11.2023
Radionice „Cooking show“ se vraćaju u Vižinadu!

Arhiva

  • svibanj 2024
  • travanj 2024
  • ožujak 2024
  • veljača 2024
  • prosinac 2023
  • studeni 2023
  • listopad 2023
  • rujan 2023
  • kolovoz 2023
  • srpanj 2023
  • lipanj 2023
  • svibanj 2023
  • travanj 2023
  • ožujak 2023
  • veljača 2023
  • prosinac 2022
  • studeni 2022
  • listopad 2022
  • rujan 2022
  • kolovoz 2022
  • srpanj 2022
  • lipanj 2022
  • svibanj 2022
  • travanj 2022
  • ožujak 2022
  • veljača 2022
  • prosinac 2021
  • studeni 2021
  • listopad 2021
  • rujan 2021
  • kolovoz 2021
  • srpanj 2021
  • lipanj 2021
  • svibanj 2021
  • travanj 2021
  • ožujak 2021
  • veljača 2021
  • siječanj 2021
  • prosinac 2020
  • listopad 2020
  • rujan 2020
  • kolovoz 2020
  • srpanj 2020
  • lipanj 2020
  • svibanj 2020
  • travanj 2020
  • ožujak 2020
  • veljača 2020
  • siječanj 2020
  • prosinac 2019
  • studeni 2019
  • listopad 2019
  • rujan 2019
  • kolovoz 2019
  • srpanj 2019
  • lipanj 2019
  • svibanj 2019
  • travanj 2019
  • ožujak 2019
  • veljača 2019
  • prosinac 2018
  • listopad 2018
  • rujan 2018
  • kolovoz 2018
  • srpanj 2018
  • lipanj 2018
  • svibanj 2018
  • travanj 2018
  • ožujak 2018
  • veljača 2018
  • siječanj 2018
  • prosinac 2017
  • studeni 2017
  • listopad 2017
  • rujan 2017
  • kolovoz 2017
  • srpanj 2017
  • lipanj 2017
  • svibanj 2017
  • Skip to content