17.10.2019

Jedinstveni airsoft susret Kelly’s Heroes “Golden 50”, od petka do subote (18. – 19. listopada) u Vižinadi

Turistička zajednica Općine Vižinada poziva sve zainteresirane da posjete treći Airsoft susret i uprizorenje s tematikom filma “Kelly’s Heroes – Zlato za Odvažne” koji ove godine obilježava 50 godina, od kada je film sniman u Vižinadi, a u kojem su glumila poznata lica Hollywooda, kao što su Clint Eastwood, Donald Sutherland, Telly Savalas i drugi. Cilj manifestacije je oživjeti Vižinadu u kulturnom i turističkom smislu tijekom mjeseca listopada, čime se novim sadržajima produljuje turistička sezona i stvaraju pretpostavke za razvoj filmskog turizma.

 

Susret pod nazivom Kelly’s Heroes “Golden 50” prvi je airsoft susret koji se odvija u urbanom i naseljenom okruženju. Igra se na stvarnim mjestima gdje je snimljen film davne 1969. godine. Cijela priča je mješavina airsofta, rekonstrukcije i filmskog snimanja u kojem osim igrača sudjeluju i burleska djevojke. U programu koji počinje u petak, 18. listopada u 20 sati u Domu kulture zabavljati će vas plesači iz Back to swing iz Zagreba, bruleska plesačica te Brass band Zajednice Talijana. 

Slijedeći dan u subotu 19. listopada u 10 sati otvorit će se izložba antiknog oružja u Osnovnoj školi u Vižinadi koju mogu svi zainteresirani pogledati do 18 sati. Od 12:30 kreće uprizorenje airsoft susreta, igra se odvija u dijelu od stolarije Finestra, potom prema spomeniku i crkvici sv. Ivana Krstitelja te spuštanjem na glavni trg kod ulice koja prolazi iza kuće Maraston. 

 

Za gledatelje prikaz bitke organiziran je u subotu s početkom 15 sati na glavnom trgu u Vižinadi. Svi gledatelji moraju imati zaštitne naočale ili sl. i stajati samo na određenim i označenim zonama zbog sigurnosti. Ulaznice za airsoft za gledatelje stoje 20 kuna i kupuju se na ulasku na trg. Nakon uprizorenja u 20 sati pozivamo sve na projekciju filma “Kelly’s Heroes – Zlato za Odvažne” u Domu kulture.

 

Uz navedeni program bit će još popratnih sadržaja koji mogu zaintrigirati sve putnike namjernike koji su voljni istražiti Vižinadu te svojom interakcijom sa uprizoriteljima doživjeti Francusku, grad Clemonte, četrdestih godina 20. stoljeća.

 

Od 18. do 19. listopada 2019. godine, na ovom jedinstvenom susretu u Vižinadi se očekuje do 150 igrača airsofta i reenactera iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Austrije, Bosne i Hercegovine i Engleske.


Skip to content