18.12.2018

Skupština Turističke zajednice Vižinada donijela plan za 2019. godinu

Dana 17. prosinca 2018. godine zasjedala je Skupština Turističke zajednice Vižinada koju je otvorio i vodio predsjednik Turističke zajednice Marko Ferenac. Na skupštini su usvojene Izmjene i dopune Financijskog plana za 2018. godinu, te Godišnji program rada i financijski plan za 2019. godinu.

Turistička zajednica Općine Vižinada iz godine u godinu ostvaruje poraste u broju ostvarenih dolazaka i noćenja, ali i pogledu otvaranja novih smještajnih objekata, kao i u pitanju stvaranja dodatne turističke ponude što zahtjeva dodatna ulaganja i resurse, naglasio je Ferenac, pa će tako u fokusu za iduću godinu biti zapošljavanje djelatnika na određeno vrijeme od 12 mjeseci na radnom mjestu voditelja turističkog ureda čime bi ured radio tokom cijele godine. Turistička zajednica trenutno nema zaposlenih djelatnika i ukoliko se želi kvalitetno provoditi aktivnosti na razvoju turizma potrebno je zaposliti osobu koja će provoditi sve zadaće turističke zajednice, koordinirati aktivnosti između svih dionika u turizmu te raditi na osmišljavanju novih turističkih sadržaja. Za tu namjenu će se izdvojiti dodatna sredstva u Proračunu Općine Vižinada-Visinada za 2019. godinu, a ukupni plan za sljedeću godinu iznosi 575 tisuća kuna te uključuje razne aktivnosti od unaprjeđenja i razvoja turističkih proizvoda kao što su biciklističke i pješačke staze, smeđa signalizacija i projekt Vižinada family card, do organizacije manifestacija i provođenja promotivnih i drugih aktivnosti predviđenih programom rada.

Ciljevi koje se želi ostvariti u 2019. godini su sljedeći:

  • povećanje turističkog prometa od 5%,
  • pozicioniranje sadržaja koji mogu biti motivom dolaska u pred i posezoni,
  • obogaćivanje sadržaja u glavnoj sezoni,
  • unaprjeđenje smeđe signalizacije,
  • razvoj novih proizvoda kroz Vižinada family card (povezivanje iznajmljivača s proizvođačima i ponuditeljima usluga kroz jedinstvenu ponudu čime se potiče lokalna potrošnja),
  • snažnija promocija destinacije kroz razne marketinške kanale,
  • bolja interakcija sa privatnim iznajmljivačima zapošljavanjem voditelja ureda, te
  • razvoj Centra za posjetitelje Maraston kao dodatnog turističkog sadržaja.

Godišnji program rada i financijski plan za 2019. godinu možete preuzeti u nastavku:

Godišnji program rada i financijski plan za 2019. godinu

Skip to content