15.12.2017

Usvojen plan i program rada za 2018. godinu

Dana 14. prosinca 2017. godine održane su sjednice Turističkog vijeća i Skupštine Turističke zajednice na kojima su usvojene Izmjene i dopune Financijskog plana za 2017. godinu te Plan i program rada za 2018. godinu. Tekući plan na prihodovnoj strani povećan je za 3.500 kuna te sada iznosi 463.500 kuna, dok su rashodi povećani za 1.200 kuna, te sada iznose 461.200 kuna, čime se planira višak prihoda od 2.300 kuna, što uz višak iz prethodnih godina čini višak od 6.300 kuna koji se prenosi u sljedeće razdoblje. Planirani programi za tekuću godinu su uglavnom realizirani, a oni koji se nisu realizirali prenose se u sljedeću godinu. Od realiziranih programa ističu se tradicionalne manifestacije Slatka Istra, Sveta Marija Vela i Parenzana, novi koncept događaja Ljeto u Vižinadi,te programi nadopune smeđe signalizacije, izrada nove web stranice, postavljanje skyline web kamere na trgu u Vižinadi kao i aktivnosti na promociji destinacije.

S obzirom da se iz godine u godinu ostvaruje porast u dolascima i noćenjima čime se povećavaju i prihodi od boravišne pristojbe, planira se i porast prihoda za sljedeću godinu, kao i uvođenje novih aktivnosti koje će potaknuti turistički razvoj i doprinijeti porastu turističkog prometa.  Za sljedeću se godinu planira plan prihoda od ukupno 530.000 kuna, a koji bi se utrošili na sljedeći način:

  • za unapređenje i razvoj turističkih proizvoda 80.000 kuna,
  • za manifestacije 321.000 kuna,
  • za marketinške aktivnosti 35.000 kuna,
  • za troškove info punkta 40.000 kuna,
  • te za ostale troškove 54.000 kuna.

S obzirom da se na području destinacije sve više razvija bike turizam te postoji zanimanje gostiju za outdoor aktivnosti, TZ će planirati više sredstava za unapređenje tih aktivnosti kako bismo kao destinacija opravdali vjerodostojnost i opredijeljenost kvalitetnom i odgovornom turizmu. Isto tako planirati će se  aktivnosti usmjerene u povezivanju iznajmljivača i pružatelja usluga smještaja s ugostiteljima i proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kako bi se goste potaknulo na veću potrošnju unutar destinacije te time uključilo što veći broj dionika u stvaranju turističke ponude. Osim bike destinacije, Vižinadu karakterizira i eno-gastro turizam što svakako treba bolje iskoristiti u promociji ukupne destinacije i stvaranju dodatne ponude, naglasio je predsjednik Turističke zajednice Marko Ferenac. S time su složili i članovi Skupštine te će se s tim aktivnostima započeti početkom godine kako bi novi proizvodi i usluge bili spremni do početka turističke sezone.

Raspravljalo se i o uvođenju novog događaja koji bi bio posvećen vinima, te će se pozvati sve zainteresirane vinare i druge proizvođače da se vidi i njihovo mišljenje o tome te da se pokuša zajedno s njima učiniti iskorak po tom pitanju.

Na sjednicama je usvojeno i izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru nad radom i financijskim poslovanjem Turističke zajednice Općine Vižinada za prvih šest mjeseci ove godine.

U nastavku možete pregledati usvojene dokumente:

Financijski plan za 2017. godinu – izmjene i dopune

Plan i program rada za 2018. godinu

Izvješće NO za razdoblje 1-6/2017.

 

Skip to content