Vižinada

Jedan od najljepših pogleda u Istri pruža se iz Vižinade. Na njenom samom ulazu, sa brežuljka Sv.Tome, prostiru se prekrasne […]

Opširnije

Spomenici kulture

Opširnije

Manifestacije

Opširnije

Aktivni odmor

Opširnije

Okusi Istre

Maslinovo ulje

Ništa nije ravno toj tekućini, ona je jednostavno neusporediva: simbol Mediterana, zdravlja, gastronomskog užitka i napose lagodne i spokojne starosti. Nesvakidašnjeg je gorkastog okusa, izuzetnog mirisa i sjajni začin ponajboljih jela. U Vižinadi možete kušati odlična maslinova ulja gdje gotovo svako poljoprivredno gospodarstvo uzgaja masline i proizvodi ulje, a neke od njih možete pronaći na ovim stranicama.

Vina Vižinade

Općina Vižinada jedan je od najvinarskijih krajeva Hrvatske s više od milijun posađenih trsova, a njeni vinari već godinama osvajaju brojne medalje i priznanja za svoja vina. Uz malvaziju, najvažniju bijelu sortu Istre, tipična crna sorta ovog područja je teran. Pored malvazije i terana vižinadski vinari proizvode i chardonnay, pinot bijeli i sivi, muškat, merlot te cabernet sauvignon i cabernet franc. Svakako posjetite naše vinare i kušajte najbolja istarska vina.

Gastro ponuda

Danas mnoga jela proistekla iz neimaštine doživljavaju svoje ponovno buđenje. Kušajte istarski pršut, domaće fuže i njoke, meso istarskog boškarina, te mnoga druga jela u ugodnom ambijentu naših ugostitelja.

Iz povijesti

Prema zapisima današnja Vižinada je stara oko tisuću godina. Pravi uspon doživljava nakon što su je naselili stanovnici nekadašnjeg Ružara. Ružar je bio naseljen još u pretpovijesno doba. Život u Ružaru je nastavio bujati i za vrijeme starog Rima jer je ovim krajem prolazila važna rimska prometnica imena Via Flavia

Opširnije

Smještaj

Zanimljivosti

O ljepoti Vižinade ponajbolje svjedoči činjenica kako je nerijetko poslužila kao kulisa poznatim svjetskim filmovima. Primjerice, tu su snimljene scene jednog od najboljih hollywoodskih ratnih filmova 70-ih: „Zlato za odvažne“ (Kelly's Heroes) čiji je redatelj Bryan G. Huton, a nezaboravne su uloge ostvarili Clint Eastwood, Telly Savalas, Don Rickles, te posebno tada mladi Donald Sutherland.

Opširnije

Prolistajte naše brošure

Opširnije

Servisne informacije